Zamknij Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.

Pierwsza stacja własna MOYA w Warszawie z nowym konceptem gastronomicznym

W kwietniu działalność rozpoczęła pierwsza stacja własna MOYA w Warszawie, przy ul. Ordona 1A, należąca do operatora tej liczącej już 140 placówek, ogólnopolskiej sieci stacji paliw - firmy ANWIM S.A. Oprócz bogatego wyposażenia, wyróżnikiem placówki jest nowy koncept gastronomiczny Pizza & Caffe MOYA.

Stacja zlokalizowana na warszawskich Odolanach to obiekt, który przeszedł całkowitą modernizację. Za projekt modernizacji stacji odpowiada biuro projektowe Kaniewski Design, wyspecjalizowane m.in. w projektach z obszaru wzornictwa przemysłowego, ze szczególnym uwzględnieniem szeroko pojętego tematu motoryzacji. Wnętrze podzielone zostało na dwie strefy - sklep typu convenience oraz sprzyjającą relaksowi i konsumpcji strefę gastronomiczną. Sklep oraz strefa gastronomiczna zostały zaprojektowane z uwzględnieniem specyfiki miejskiej lokalizacji oraz potrzeb najbardziej wymagających klientów. W zależności od potrzeby można zrobić tam szybkie zakupy lub odpocząć i zjeść w komfortowych warunkach, czy skorzystać z ogólnodostępnej sieci WiFi. Stacja jest przyjazna dzieciom - w strefie gastronomicznej znajduje się kącik zabaw z atrakcjami dla najmłodszych, a toaleta wyposażona jest w przewijak. Dodatkowo w letnie dni klienci mogą odpocząć na tarasie z zielenią, znajdującym się przy stacji.

Otwarcie warszawskiej stacji to również premiera nowej, bogatszej oferty gastronomicznej. Oprócz przekąsek dostępnych w standardowym menu Caffe MOYA, placówka przy ul. Ordona będzie serwowała wypiekaną na miejscu pizzę w 8 różnych wariantach oraz świeżo wyciskane soki z cytrusów. Ofertę uzupełniają wiosenne nowości Caffe MOYA: zapiekanki korzenne, orzeźwiające lemoniady, a także smoothies, czyli koktajle ze świeżych owoców i warzyw, będą dostępne w wariantach owocowych i owocowo-warzywnych, wszystkie w wygodnych butelkach, by można było zabrać je ze sobą w dalszą drogę. Zapiekanki korzenne na zakwasie dostępne są w trzech wariantach: z szynką, kurczakiem oraz serem i pieczarkami.

„Na przestrzeni ostatniego roku bardzo mocno pracowaliśmy nad koncepcją sklepów na stacjach MOYA. Wiemy, że nowoczesna stacja musi zapewnić zarówno produkty pierwszej potrzeby, jak i dobrą gastronomię. Chcemy, aby stacje MOYA były miejscem, w którym klient zatankuje swoje auto, zrobi zakupy, ale również chętnie usiądzie w strefie bistro, skosztuje wysokiej jakości produktów i odpocznie. Nowa stacja przy ul. Ordona to najnowsza odsłona naszej idei tworzenia nowoczesnych i przyjaznych placówek tego typu, a Pizza & Caffe MOYA to ukłon w stronę klientów, którzy cenią świeże produkty i smak prawdziwej pizzy.” – mówi Monika Ostaszewska, Kierownik Działu Marketingu i Reklamy MOYA.

Warszawska stacja prowadzi sprzedaż wszystkich rodzajów paliwa (Pb 95, Pb 98, ON, ON MOYA Power oraz LPG). Czynna jest całodobowo. Na jej terenie kierowcy mogą skorzystać z kompresora i odkurzacza.

Po włączeniu nowej stacji do sieci MOYA liczba obiektów będących w posiadaniu spółki Anwim S.A. w Polsce wzrosła do 21. W samym województwie mazowieckim pod marką MOYA funkcjonuje obecnie 19 stacji.

 

Moya

Przeczytaj również
Popularne